Wednesday, 24 March 2010

.: Transform again! :.


Sudah sunnatullah setiap perkara perlu kepada ‘asbab’ nya untuk memungkinkan ianya berlaku. Usaha adalah asbab kepada kejayaan..Namun, kadang kadang Allah lebih Maha Mengetahui..

Lewat petang itu, berkira kira waktu. Melihatkan waktu yang semakin suntuk. Janji temu ku!..(gurlp.. ke temu janji ku?..:D ).. Ayah yang sememangnya punctual dengan waktu dan janjinya sudah lama menunggu anaknya. Hati d pungut rasa sedu. Check up & treatment sekali lagi.!!.:( .. Kene cucuk & ambil darah lagi..Berlari lari dengan masa..Alhamdullilah, Allah izinkan diri agar dapat meloloskan diri lebih awal.



Note : Buat semua Komiti Simposium Mahasiswa 2010, syukran jazilan 'alaikum.. Dari tuan koordinator, director, setiausaha agung kak long yani ku :p, bendahari kak ngah haz ku~;D, Event manager eleena teman kenangan bertiga ku, & hod sekalian.. ( maya kak lang ku, nadia teman yang sentiasa menerima kelemahan dan memahami diri ini ..:p.. zawani, memahami keletah ini.. fira, yang sentiasa komited untuk segalanya..)  .. Terima kaseh yang teramat buat segala usaha penat lelah dan titik penuh kalian..

 Moga Allah izinkan kita terus berada d atas jalanNya, Moga Allah izinkan kita melakukan sesuatu untuk agamaNya. Moga moga Allah izinkan lagi..:)



Buat adik beradik ku khususnya : Kak Long Yani , Kak Ngah Haz, Kak Lang Maya dan teman setiaku, Nadia, alhamdullilah.. Allah izinkan janji kita terlaksana.. Bekerja bersama d bawah satu organisasi / program. Ini pasti akan menjadi kenangan terindah buat kita berempat!.. insyaAllah..Andai benar langkah seterusnya, Allah aturkan agar kita berpisah dan bertebaran d seluruh pelusuk muka bumi .. insyaAllah, kita bersama sama redha ya!.. Setahun berada d bumi MMU Melaka banyak mengajar untuk segalanya.. Tuhan jua lah yang Maha bijaksana dalan segala aturanNya.. Tarbiyyah tuhan, sentiasa punya hikmah ynag tersembunyi..( tiba tiba, terasa sedu kembali..)..huh, hati ku ~ bersabarlah..



Buat semua senior senior ku..kakak kakak dan abang abgku fi islam, terima kaseh atas segala sokongan dan bantuan yang tidak terkira.. Dari hal hal yang kecil hinggalah perkara perkara yang besar, terima kaseh buat kalian semua. Atas segala bantuan dan jasa kalian, moga moga Allah beratkan neraca kalian d sana..insyaAllah.. Kenangan bekerja, mengangkat meja dan kerusi ( jadi muslimat power!~:D).. berlari ke sini dan sana.. memasang banner, jadi security..pasti akan menjadi kenangan yang terindah buat kami adik adek.. Sesungguhnya, kadang kadang bila mendengar kata kata semangat dari kalian lah yang menguatkan diri ini.. Melihat kesungguhan kalian lah, yang membakar semangat ini.. Allah jua lah sehebat hebat pemberi kekuatan.. Sesungguhnya, tuhan lebih memahami hati ini..~:P



Buat semua : Maafkan saya!.. A'sif jiddan!.. Baju Simpo..~:D.. Tak mampu terungkap dengan kata kata bila melihat baju program.. Perkara pertama yang menerjah dalam minda : Ya Allah, mampu ke muslimin pakai?? Kejambuan kok..~ngee :P.. Muslimat semua ketawa tak berkeruan..~:D.. Berlaku kesalahan d bahagian percetakan baju, hanya Allah lebih mengetahui apa yang terjadi.. Yang pasti , terima kaseh yang teramat buat Kak iqa & Abg Fadhil.. Atas bantuan assistant director dan director (palsu ~:p).. baju semua dapat pada masanya!.. Syukran 'alaikuma!..

Kepada sahabat sahabat  :

Ayuh ! Mari kita ubah dimensi pemikiran kita. Jangan malu untuk melakukan perkara yang baik.. Jangan bimbang tentang keberkesanan dakwah dan tazkirah kita; adakah sampai di hati mad’u?


Jangan khuatir jika kamu adalah asing kerana menghidupkan sunnah. Teruskan dan teruskan.. Allah lah yang membuka pintu hati manusia, kita hanya berusaha dan berusaha..!!!


Note :Till de end ..be systematic, brave and focus on ur path ya!.. ( Teori Miss Iszyani, Hazilah & Mira Jasmi Tan )~:p..



Credit to : Ukht Zinnirah Al Jannah & Akh Zulhairi.. Gamba d atas, di copy and paste dari blog mereka!~ ngee~:D.. Syukran 'alaikuma ya!

15 comments:

  1. Sekali dia publish, tergerak hati nak view blog sendiri melihat-lihat ada mungkin entry terkini dari list bloggers yang ada~

    c0nnected! ^_^

    Segala-galanya memang indah jika berjuang atas jalanNya. Ambillah medan mana sekali pun, ruang dan ketika yang mungkin berlainan, strategi yang pelbagai, InsyaAllah semuanya akan menjadi kenangan manis untuk kita semua~

    Ada rezeki jumpa lagi nanti, InsyaAllah~ :)

    ReplyDelete
  2. tahniah adikku..semoga ALLAH permudahkan segalanya untukmu..KORANG MMG POWER LA..caiyookk

    ReplyDelete
  3. tahniah adik2,
    bekrja dgn kalian mmg best. bnyk yg abg mula blajar apa yg trsirat spnjang pre- ; on- ; and after event simpo ni. sgala pahit manis kte tmpuh brsame, ujian dn mehnah kte tepis ketepi utk trus mlangkah. wee ~

    moga tautan ukhuwah fillah ini akn kekal hngga akhir hayat wlau dmana kte berada, (waa dn mcm nk brpisah pulak) hehe,..smge kte smua dpt berjumpa balik dlm wadah yg lebih besar i'Allah..

    muslimin super ! muslimat power ! IU ungggul ! Islami islami, la syarqiyyah wala gharbiyyah.

    xie xie (betui ke grammer mandrin neh, muhaha!)

    ReplyDelete
  4. wah wah wah..
    inilah contoh contoh kakak kakak & abg !
    cepat, pantas & efisyen!~:P
    Qudwah Hasanah gtu!..ngee~:D

    Buat Miss Po0h ~

    Yup!..c0nnected ^_^..!!
    Setuju!.. Bak kate pepatah: Hidup tak selalunya indah ; namun, yang indah akan terus selalu hidup dalam kenangan!~:D

    Andai d izinkan tuhan, insyaAllah, kite jumpe ya!
    Terasa tak sabar melihat gelagat Miss Po0h d Ledang nanti.. Apa pulak coretan perjalanannya nanti ya??..hihi

    Buat Kak Iqa ~

    Terima kasih yang tak terucap!.. Dari awal hingga akhir, jasa akak insyaAllah kami akan ingat selalu.. Penenangku d kala serabot & haru biru melanda.. Buat kakak biro rohani & terbiar ni(hihi), moga2 d permudahkan untuk menyiapkan FYP ya! Allahu rabbi yusahhil 'ala kulli hal..ameen..

    Buat Akhi Nik Amin ~

    Pelbagai halangan yang melanda.. Namun kerna punya kakak kakak & abg abg, kami terus punya kekuatan untuk terus melangkah.. Allah jualah sehebat hebat pemberi semangat & kekuatan..

    Atas doanya, ameen.. Moga moga Allah izinkan segalanya..

    xie xie? betul2.. jawapnyer, bu yong ke qi!.:D(Afwan kathir @ u're most welcome as well)

    New quote : Muslimin super! Muslimat power! IU Unggul! Islami islami, La syarqiyyah wala gharbiyyah!.. wah, terase bersemangat!:P

    Muslimin super??:P ya ya, super dalam kejambuan ke pink ngan..:P

    ReplyDelete
  5. Tahniah diucapkan...semoga sentiasa istiqamah dalam perjuangan...

    Dengan pengalaman yg diperolehi dan pengetahuan yg dicapai semasa program...insyaAllah antum semua akan menjadi lebih baik...

    ReplyDelete
  6. Zinnirah Al Jannah25 March 2010 at 02:55

    Ehem2~ Patut macam kenal je gambar sume~ :D

    Tahniah utk program Tranformasi~ :D Dah lepas program, terus sakit ye? Ke terus makan apa yang tak leh makan? :D Sila take care of yourself baik2 k~ Get well soon ya, sis~ ;)

    ReplyDelete
  7. huhu..tue la kak Zinni,saye pun rase mcm kenai je gamba2 kat atas nie :P wee~

    program transformasi?huhu
    bila pikir2 balik,berat juga tema yg kita cuba bawa[b4 event]
    tapi,alhamdulillah,segalanya Allah permudahkan [after event] :)

    Kak long Yani?? nie nak kena saman niyh :P hoho

    yup2..muga2 lepas kita refresh diri dgn 'transform' mode ini kita lebih systematic,lebih brave dan lebih focus! insyaAllah :)

    Syukron ats segalanya :) muga kita diberi kesempatan utk terus bersama bekerja atas jalanNya :) insyaAllah [mendlm tau mksud ayat nie]hoho :D fhm2 je la eh :P wee~

    [ops!terpanjang pulak kumen2 saye } :P

    ReplyDelete
  8. oh isu pink stil xreda lg? hm, ini xleh jadi..
    kami semua lelaki melayu terakhir ok ! hu3``

    xpe muslimin, jgn lemah smgt dgn asakan ke'pink'an. walaupun mslimin di ambang kepupusan gender, x mngapa. muslimin perlu buktikan yg kkuatan seorang muslimin sama dgn kkuatan 50 mslimat.

    jom transform, ada berani?

    ReplyDelete
  9. Buat hamba Allah ~

    Syukran 'ala dua'!~..:)
    Moga moga Allah izinkan kita untuk terus istiqamah dlm perjuangan d ats jlnNya..

    Segala pujian & kebaikan, hanya dengan izinNya.. Kite kembalikan segalanya pada yang Maha Berkuasa ye!:)

    Buat Ukhti Zinnirah Al Jannah ~

    Saye tekan kan d sini : Credit To Cik Zinnirah Al Jannah (hihi), memandangkan gambar2 nyer saye copy n paste dari blog nyer!~:P.. da happy?..nggee~:D

    Sakit? Kuasa tuhan yang Memiliki ..:)Saye tak mampu nak mengulas lebih panjang.. Setakat yg boleh dkatekn, alhamdullilah.. Allah masih beri keizinan untuk segalanya..

    Teringat kate2 dokte : I give u 2 choices, 1 : u become vege and u will not c me again! @ u eat everything that u want and u will c me again!~:( Kandungan darah yang sangat2 tak stabil, saye x mampu nak kate ape2..:)

    Tiba2 hati membentak, saye nak jd dokte!huhuhu.. saket banyak kali kene cucuk2..:)..sila abaikan ye!(malas nak padam da)..:P

    Buat Miss Iszyani ~

    Moga moga Allah beri segala yang terbaik untuk kita..baik untuk islam,dakwah,iman & akademik..:)..untuk dunia & akhirat, ameen!

    Terharu memikirkan setahun yang bakl berlalu..:) Atas jalan ini, kita sama2 doakan yang terbaik ye!~:)

    Buat Akhi Nik Amin ~

    Sekadar provokasi semata!:).. dah lame reda da..cool ye!~:D..haisy, abg amin yang tegas lagi garang!..hu3..darah anak mude? herm, pengalaman dlm bersimp0..nggee~

    Satu fakta : Ungu = Fokus & menarik minta!~ Tema warna ini mmg punya daya tariknya tersendiri..

    Andai muslimin yang seorang mampu menandingi 50 muslimat, itu pasti sesuatu yang terbaik untuk islam!.. Andai kaum adam ini tahu & faham, itulah yang terbaik!~ & Sungguh, Islam memerlukan kekuatan pemudanya!~ Moga moga Allah izikan kite untuk terus istiqamah d ats jln ini..

    Jom trasform? Saya berkira2 untuk punya resolusi bg simpo kali ini!.. Moga moga Allah izinkan segalanya!..:)..

    Ade berani?
    Till de end ..be systematic, brave and focus on ur path ya!.. ( Teori Miss Iszyani, Hazilah & Mira Jasmi Tan )~:p.. InsyaAllah, kami adik beradik punya fokus transformasi kami!~:)

    Islami ,islami ..La Syarqiyyah wala ghorbiyyah!~..

    ReplyDelete
  10. But s n s ~
    Maya aka Kak Lang..:)
    Ape yang yup yup nyer??
    Janji kite ye?..:)

    Credit to Maya aka HOD Sponsorship, Thanx & xie xie & Syukran 'ala kulli hal (ats setiap perkara) ya!..:)

    ReplyDelete
  11. salam 'alayk...

    owh...naseb baik ada di creditkan nama ya, kalau x mmg kene saman la...x byk...10 batang aisekelim!...:D

    ReplyDelete
  12. waa'laikum salam..

    aiwah!~ mana mungkin tak d kreditkan.. nnt sye kene saman pulak!~:P(bluwek)

    10 btg aiskrim?? ewah3,

    da abes jual nnt kite kirela.., no money; no talk!~:D(tak mungkin ade lebih punyer!~:P)

    note: dalam kepala ni dwet!,dwet,!dwet,!..:P

    ReplyDelete
  13. huhu...sori shbt, bru bace blog awak...

    time kasih kerana m'anggap kite sebegitu(ayat2 awak psl kite), rsenye kite yg x layak kwn ngan awak..:D

    npe ayat awk mcm nk b'pisah jek??...hmm...kite redha mira...tu sume perancangan Dia...[apsl ttbe cam ayat sedih ni...:P)

    p/s : kite dpt bygkn yg awak akn gelak besar kt bilik bile bce komen kite ni...hahaha...

    papepun, tahniah sbb b'jaya jd AD simpo...;D

    ReplyDelete
  14. ini yang patut kene saman ini~:P..hihihi..

    tak, kite yang rase tak layak!~:( terima kaseh nadia, dari awl perkenalan sampai harini, syuran kathir!~ uhubbuki jiddan fillah, ats segala kebaikan & pengorbanan & keprihatinannya..tak terbayar nilai persahabatan ini..~

    nak berpisah?tak la ..cumenye istikharah masih belum menemukan jawapannya...:(, seketika hati semasa penulisan pun bercelaru mungkin,:)

    gelak la sangat???..awk gelak lagi besar dari kite tau!~:D..:P

    terima kaseh atas semua bantuan awk as HOD Marketing juga..!~:D

    ReplyDelete