Saturday, 28 June 2014

[❤️] 1


Salam dearies :) semua sihat? Hows life? 
Jangan busy sgt semua :p hehe. Banyak nak tanya korang banyak nak catch Up dgn korang! Sorryy atas semua kekangan :( & inshaa Allah i shall See you girls very soon kan? Ramadhan Kareem adik2 sayang ❤️❤️

Rindu nak sharing (ada sorg tu dia whatsapp akak nak sharing :> hehe) & ni akak share untuk kita sama2 muhasabah k? :) 
---------------------------/------------------

Sebab rasa, umur sendiri tak panjang.
Sebab rasa, Qiamat makin dekat. 
Sebab rasa, bercampur baur.
.........................................................

Last few days, akak terbaca 1 artikel. Tak ingat the link sebab someone (tak ingat juga siapa) share the link dekat FB. 

Mengenai 9 Ulama' Dunia bermimpi tentang Kedatangan Dajjal. Penderitaan kesengsaraan yg bakal berlaku (ada yg sedang berlaku! Memang tengah berlaku) , kedatangan Dajjal, tiupan sangkakala kedua (kita dimatikan) ----> QIAMAT. 

Sebab memang kita umat umat akhir zaman yg hidup dalam fitnah2 yg bakal berlaku. & sedang berlaku. [As reading on the article i feel like i want to quit from everything -business career work money & start to seriusly learn the Quran :( Moga Allah beri peluang ameen]

Sebab Qiamat & kematian selalu jadi peringatan yg sgt menekan untuk kita berubah & kembali pada Tuhan.

If you notice these few signs in Malaysia:-
(1) Kedah musim bunga. Pelik. Iklim berubah. Mekah pun kan? Ada yg notice dalam berita? ]
(2) Selangor Kering. Air Empangan habis. Macam macam isu air. 
(3) Musim panas. Cuaca panas. Susah nak hujan.
Above this 3signs ada explanation nya> Allah dah bagitahu yg 3peringkat air akan kurang diturunkan ke Bumi. 1/3(permulaan) 1/3 (pertengahan Dajjal) 1/3(Qiamat) 
Ini juga satu explanation yg which kita pernah terbaca / dengar cerita2 buku @ org tua2 yg bila Dajjal datang dia akan offer kan Air [masa tu dunia kering kita kehausan cuaca panas amat :( ] dia akan suburkan tumbuh tumbuhan. Yang Dajjal perlukan sebagai pertukaran ialah manusia mengaku dia sebagai TUHAN. 

Ini fitnah yg sangat besar yg mana kita tak tahu sama ada kita mampu tahan dgn panas dunia kekeringan air kekontangan tumbuh tumbuhan atau tak. Allah! Moga Allah lindungi kita dari Fitnah Dajjal ameen. 

Untuk semua signs yg berlaku, mungkin org akan kata yes biasalah iklim berubah. Itu perubahan iklim dunia. TAPI sebagai orang yg berimam yg telah diberitahu tentang tanda2 Qiamat & beriman dgn Hari Qiamat -> kita kena buat something.

& dalam artikel tu the Ustaz keep reminding us MESTI hafal 10ayat awal & akhir alKahfi. MESTI. Jadi, everyone please initiate something boleh? For your own self & your Family.

Ada panjang lagi cerita tentang Dajjal sebenarnya dah muncul & sebagai nya. Dekat Sabah ada yg dengar bunyi kuat yg sangat menakutkan (Tiupan sangkakala pertama we dont know) 
Tp setakat ni tu je yg akak free untuk share. Point2 penting yg perlu akak share. 

Sorry sebab tak mampu nak luangkan byk macam untuk adik2 macam dulu. Tapi know that i love each one of you Lillah! Free2 just whatsapp akak k? Lmbt balas kadang2 :( tp akak sure akan balas! :D

& not to forget, masing2 dah download podcast Nouman Ali Khan & Bayyinah kan? Yang takde mohon on lappy hari2 bagi pengisian hati. Go & learn 1juz each day k inshaa Allah? 

Till then, take care everyone 😘❤️❤️ RAMADHAN KAREEM! 






No comments:

Post a Comment