Tuesday, 10 January 2012

Super Dupper, Ohsem !

[ Spreading ♥ ]
Bulatan gembira ? Hoyeay ! ♥
Gembira tengok si genius liza yg hafal penuh 1 surah gaye nak melawan ustazah Jihan gtuh ! :D Nak ketawe guling guling tgk nad yg melompat bila kakak ckp pasal kawin , suke zura yang tunduk malu2 kucing mcm nak menyorok dlm tudung saji :D  , excited tgk farah yg ske knekan epa nak menang nak menang !:D , bahagia tgk syiqien yg kuat menyokong statement farah mcm nak masuk perang :P hihi & rasa nak cubit epa yang tak reti tutup mulut byk sgt nak dickpannya ! :D
Allah Allah Allah ~ Sujud syukur yang tak terhingga pada Maha Suci Tuhan yang melembut lembutkan hati hati ini.. De usrah was really2 fun :') Terima kasih Allah ! Moga Engkau redha atas semuanya .
Nurliza Aminuddin l Nur Azura Abdullah l Nadhirah Ghazali l Farahiah Azmi l Shikien Bella l Nur'Aifaa Razali
[ Spreading ♥ ]  
 
 
Di antara akhlak orang yang berjaya ialah bersikap optimis dan tidak berputus asa, mampu memperbaiki kesalahan dan keluar daripada krisis. Mereka inilah orangnya yang akan berjaya merubah kelemahannya sehingga menjadi kekuatan.
 
" Sungguh , Kami telah menciptakan manusia berada dalam susah payah " [ Al Balad : 4]
 
" Wahai manusia ! Sesungguhnya kamu telah bekerja keras menuju TuhanMu , maka kamu akan menemuiNya" [ Al Insyiqaq : 6 ]
 
Perjuangan dan penderitaan susah payah adalah lumrah dunia. Orang yang rugi adalah mereka yang bersusah payah di dunia , namun tetap sakit menderita di akhirat . Namun , mereka yang beruntung adalah mereka yang menderita bersusah payah bermujahadah di dunia dan bahagia tenang tenteram di akhirat sana .
[ Tafsir Fi Zilal Syed Qutb : Al Balad ] 
 
Syurga , hanya mampu digapai dengan kesanggupan ! 
.cinta , cita cita & pengorbanan.
 
muhasabah : http://muharikah.com/archives/3416/

Salam Mujahadah 
8.40 pm
Bait Khaulah
Beijing , China.
 

No comments:

Post a Comment